Hulpverleningspraktijk De Verbinding

Mandenvlechterslaan 14C

3781 DV Voorthuizen

 

t    06  1041 9386

i     www.hulpverleningindecontext.nl

e    info@hulpverleningindecontext.nl

 

AGB code Zorgverlener: 90-38592

AGB code Praktijk: 90-(0)17111

Een gezonder beeld van mijzelf

 

"Ik kom uit een gezin met 4 kinderen. We hebben een goede jeugd gehad maar al in mijn kindertijd heb ik een beeld van mezelf gecreëerd dat ik niet goed genoeg was door de opmerkingen/ uitspraken die ik m.n. van mijn moeder altijd kreeg. Ik was minder volgzaam dan de andere kinderen en had een eigen mening en dat werd altijd afgedaan als iets negatiefs. Gaandeweg de jaren ben ik dus zelf in dat beeld gaan geloven en ben me er naar gaan gedragen.

 

De laatste jaren begon ik hierin vast te lopen omdat mijn ogen geopend werden dat het beeld waar ik zelf in ben gaan geloven niet klopte. Het was ingegeven door hoe mijn moeder mij zag. De toegenomen druk van mijn moeder op ons als kinderen werd de laatste jaren groter omdat ze hulpbehoevender werd. Die hulpvraag deed ze op haar manier n.l. vooral manipulerend.

 

Hierdoor ging er bij mij een knop om en heb ik besloten in therapie te gaan. Ik wilde veranderen en een goede manier vinden om wel contact te blijven houden met mijn moeder maar dat ik zelf niet meer zo geraakt zou worden door hoe zij naar mij keek. De manier waarop zij naar mij kijkt en wat zij van mij vindt is vooral gebaseerd op het feit dat ze mij niet kan accepteren zoals ik ben, ze probeert nog altijd haar zin door te drijven, kan niet luisteren en wij kunnen niet op een volwassen manier met elkaar praten, zij schiet dan in de slachtofferrol en gaat manipuleren.

 

Dankzij de therapie heb ik nu een gezonder beeld van mijzelf en zie ik waar de problemen ontstaan zijn en wat ik er aan kan doen. Het is geen makkelijke weg maar wel een weg van groei. Het gaat met ups-and-downs maar ik merk dat ik wel sterker in mijn schoenen sta en bij nare opmerkingen van mijn moeder richting mij, kan ik het makkelijker naast mij neerleggen, hoewel het mij nog wel steeds raakt maar minder diep dan voorheen.

"

Ik heb nog een hele weg te gaan, maar dankzij de therapie heb ik handvatten gekregen en een helder beeld."

 

Anoniem

 

 

 

Uit balans

 

"Toen ik vorig jaar oktober/november behoorlijk vastliep in mijn werksituatie en het daardoor ook privé met mij niet goed ging, ben ik via via terechtgekomen bij Henny. Omdat het geloof in God zó verweven is met wie ik ben, wilde ik graag een christelijke therapeut. Het was heel fijn dat Henny mij daarin volledig begreep en kon ondersteunen.

 

Samen hebben we ontdekt door de contextuele therapie hoe het kwam dat ik nu zo vastliep en uit balans was. De gesprekken met Henny hebben mij enorm geholpen, ik voelde mij gewaardeerd en steeds meer in mijn kracht gezet. Het gebruik van concreet materiaal was voor mij heel belangrijk;

ik kreeg daardoor heel helder waar de problemen precies zaten.

 

Ik zou de praktijk De Verbinding zeker aanbevelen aan mensen die zelf vastgelopen zijn."

 

Hilda de Leeuw- Apeldoorn

 

 

 

De verbinding tussen hart en verstand

 

"Al jaren wilde ik graag dat er eens iemand met me "mee keek"  in mijn leven. Ik wist waar de pijnpunten zaten en toch kreeg ik het allemaal niet op een rijtje. Maar de stap zetten om naar een hulpverlener te gaan, maakte ik niet. Totdat door problemen op het werk alles zo groot werd, dat ik wel moest.

 

Ik heb op internet diverse sites bekeken. Ik was op zoek naar iemand

die kracht uitstraalde, geen "zweverig" type. Puur op basis van de site,

haar verhaal, haar uiterlijk viel mijn keus op Henny en dus op De

Verbinding. Mijn gevoel zei dat zij de juiste persoon voor mij was. En nu,

een aantal sessies verder, kan ik zeggen dat mijn gevoel me niet in de steek heeft gelaten. Henny is een nuchtere maar hartelijke vrouw, duidelijk, to-the-point, en prettig in de omgang.

 

Zij vertelde mij al snel dat mijn verstand en hart niet samen op gingen. Na de sessies was ik helemaal leeg, verbaasd over de impact die dingen uit het verleden toch op me gehad hebben. En toch ging ik iedere keer met een goed gevoel weer terug omdat ik wist dat het me steeds weer een stukje herstel opleverde. Want al heb ik tranen met tuiten gehuild, het heeft me uiteindelijk een stuk sterker gemaakt. En dat heb ik alleen kunnen bereiken door de helpende hand die Henny mij heeft geboden. Ik ben haar erg dankbaar voor alles wat zij voor mij betekend heeft en ook al was het soms heftig voor mij, ik kijk er met een goed gevoel op terug.  Dankzij haar heb ik verbinding tussen mijn verstand en hart gevonden."

 

Anoniem